Julbak!

 
Igår sov Axel en riktigt lång stund på förmiddagen. Då passade jag på att baka lussekatter! 
På torrjäst med lite varmare mjölk ( ca +40) och lång vila så blev de faktiskt riktigt mjuka och fina.
Och så en massa russin :) Jag älskar russin så jag brukar blanda i russin i hela degen. Saftigt och gott! 
 
 
Jag använder mig av ett recept på recept.nu. Ett grundrecept som funkar bra tycker jag.
 Receptet heittar du här : Saffransvetebröd och lussekatter
 
Igår eftermiddag gav jag mig på saffransbiscotti. Axel fick göra mig sällskap i babysittern.
( han va inte lika sugen på saffransbiscotti som jag!) Puh!
Trots att detta är väldigt snabbt och smidigt bakat är det inte lätt med en kinkig bäbis bredvid. 
Men, resultatet blev faktiskt helt ok! 
 
 
Saffransbiscotti
100g smör
1  g saffran ( 2 påsar) 
2 ägg
1.4 dl strösocker
5 dl vetemjöl
1.5 tsk bakpulver
1.5 dl hel sötmandel
Rå -eller strösocker till topping
 
Smält smör ihop med saffran. Rör ihop med äggen.
Blanda de torra ingredienserna ihop med sötmandeln.
Häll i smör-blandningen med de torra ingredienserna. 
 
Gör 3 längder av degen, lägg på bakplåtspapper på plåt.
Strö över råsocker eller strösocker ( välj själv, båda funkar) 
Grädda i mitten av ugnen i ca 25 min på 175 gr. 
Ta ut längderna och dela i bitar på ca 1 cm.
Sänk ugnen till 125g och torka skorporna i ca 10 min till.
Du kan låta skorporna torka på eftervärme i ugnen under natten.
 
Tata, super goda skorpor! 
( receptet kommer från Leila Lindholm )
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0