Torsk i kapprock!

Mums fillibabba!
Gjorde ikväll ett recept jag blev tipsad om om Coop idag min gamla barnflicka Gunilla.

( Hon hade sett Myllemäki laga detta fast med lax i morse på TV så receptet finns även på recept.nu)

Jag köpte dock färsk torsk i fiskbilen, MUMS vad gott det blev! Nyttigt, fräscht och rena smaker.


Till 4 personer

600 g torsk
1.5 fänkål
2 lime
1 vitlöksklyfta
1 kruka kruspersilja
150 g smör
salt
600 g potatis
4 bakplåtspapper

Gör så här:
Ta rumstempererat smör och lägg i en skål, riv eller hacka fint vitlök och blanda ner. Riv skalet från båda limefrukterna och landa ner tillsammans med limesaften. Hacka persiljan fint och blanda ut i smöret. Salta och smaka av.

Lägg ut bakplåtspappret och hyvla fänkålen tunt, hyvla samma mängd på varje papper. Salta sedan fäkålen och massera in saltet.

Lägg på torsken, salta och peppra. Klicka på rikligt med smör på varje torskbit (börja här koka potatisen som ska serveras till).

Stäng sedan bakplåtspappret runt fisken. Inga hål eller luftfickor. Se till att paketet är tätt. Vik kanterna tätt och flera gånger. Placera gärna vecket ovanpå själva paketet så det garanterat inte rinner ut något smör. Om du vill grilla paketet, slå in det ytterligare en gång i aluminiumfolie så det inte brinner upp.

Tillaga paketen i ugnen på 175 grader i ca 15-20minuter. ( kolla fisken med en gaffel om den är klar)
(det tog lite längre tid än det stod i orginalreceptet så jag har lagt till lite tid, kan hända man måste ha inne ännu lite längre)

Servera de färdiga paketen tillsammans med potatis och lite stekt sparris.

Tyvärr hann jag inte ta ngn bild, det var så gott så vi slukade allt med hull och hå! Bra betyg dock :)

Kram


Kommentarer
Postat av: martina

Hej darling! Hoppas du har det bra i Sverige... Fortsätt blogga hemma så man vet vad du har för dig....:) kram kram

2013-05-18 @ 03:15:44
URL: http://www.destinationshanghai.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0