Welcome to China nr. 3

I måndags förra veckan när vi anlänt fick jag följa med och kolla på lägenhet.
26 A i hus 6 var fin, väldigt fräsch och i området vi ville bo i så vi sa jag och inledde förhandlingar om pris m.m. Flytt skulle ske på onsdagen så vi bokade flytt-firman och chaufför.

Vi kom överens om priset och gjorde en lista med lite grejer vi vill ha fixat, ändrat m.m. Detta på kommando från agenten vi använde. Hela tisdagen höll hon på att maila om en sak i taget på listan.. Varför inte kolla allt med en gång!?
Och helt plötsligt kom bomben, lägenheten var uthyrd till ett annat' par som bjöd högre hyra. Jaha, tack för det. Snacka om att bli besviken :(

Så Anders messade ut till några andra agenter att vi fortfarande var intresserade av objekt de kunde visa.
Från en av agenterna kom förslag på 2 lägenheter, 26 G i hus 8 och....26A i hus 6!!!! Fattar ni, den var inte uthyrd. Någonting måste ju ha hänt mellan agenten och ägaren av lägenheten. Så vi började diskutera samma lägehet med den nya agenten.. hihi..ska de spela fult kan vi spela fult... I samma veva (onsdagen) kollade vi in 26 G, och insåg att den ju faktiskt var bättre än 26 A. Så onsdag dag kollade vi, förhandlade pris och tackade ja till vårt nya hem. Kvällen spenderade Anders med att skriva kontrakt.

Sen blev det 2 hektiska dagar med Ikea shopping ( vi måste köpa alla inventarier så som kuddar, täcken, handdukar, köksutrustning m.m.) städning och uppackning av vårt förra hem..

Ja ni, lägenhetsproceduren i SHanghai är inte som i Sverige. Här finns ur mycket ledigt som helst. men att hitta den rätta, utan mögel, fukt och ful inredning är en utmaning!



Kommentarer
Postat av: Anonym

Förstår precis vad du menar. Vi har hållt på med samma sak. Först säger de ja och sen är det något som kommer ivägen och så får man börja om från noll igen! :) Skönt att ni hittade en som blev bra och inte strulade. Vilket flyttfirma använde ni er av?

2013-09-17 @ 02:49:16
URL: http://sophiaochstoravarlden.blogg.se
Postat av: Sanna

Vad synd att ni behövt få det tjatigt när man vill ha ordning på saker när nu lille bebisen är med. Men det verkar fint och ni hoppas ni kommit till ro, lite iaf. Jag bor också i Shanghai, har ju skrivit till dig förut. Har du tid när du kommit i ordning så får du gärna höra av dig. 15618846776 (känns rätt ok att lämna ut nr här ändå) =)

Svar: Hej Sanna! Jo då, nu har vi äntligen kommit till ro lite. Skönt :) Vart i Shanghai bor du? Tycker absolut det vore kul att ses! Nästa vecka är ganska full och veckan därefter är det väl ledigt va? Därefter kan vi väl ses?!
Kristinkakaishanghai

2013-09-17 @ 11:12:14
Postat av: Sanna

Vi bor i Jing An, Top of City, där Lena bodde förut om jag förstått det hela rätt. Vi lyxar till det med en Bali resa över ledigheten så efter mitten på oktober hör jag av mig. Skoj! Ha det gott i det behagliga vädret nu =)

Svar: Å vad gött! Har inte vart där! Njut för fulla muggar så hörs vi efter semestern!
Kristinkakaishanghai

2013-09-19 @ 05:36:42

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0