Gourmet middag


Vårens sista gourmet middag höll plats i fredags.

Jag och Eva smidde planer och skrev meny och som vanligt hjälptes vi tjejer åt att laga.

Vi hade ju redan på torsdagen fiskat ngr hummrar på fiskmarknaden som vi kokat så nu var det bara att tillreda allt också!

Hummrarna tog sin lilla stund kan man säga, och jag fick uppdraget. dags att dela dem i tu..
Det var slavsigt och kämpigt kan man säga :) Massa gojs och hårt skal.



Vi gröpte ur magen, krossade klorna och fyllde magen med köttet från klorna.
Hur mycket fint kött som helst!
Vi gjorde en gratäng sås på stark cheddar, vitlök, charlotten lök och dill som
vi hällde över och gratinerade dem i ugnen.

Blev det gott eller blev det gott?!
Det blev gotteligottgott!



När herrarna kom skålade vi med bubbel och bjöd på
Pizza med blåmögelost, pinjenötter, honung och päron.



Efter den mycket uppskattade hummern bjöds det på grillad tonfisk med rosmarinsky
och till dessert Champagneparfait. MUMS!



Som alltid hade vi så himla trevligt och roligt!



På slutet fick vi tillökning av Pip som bor hos oss i en vecka på sin rundresa i Asien. Detta är Finaste Fridas jobbarkompis från Sydney. Just nu är hon dock i Yellow Mountain och kommer tillbaka på tisdag.

kram och hej på alla

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0