Visste ni att...


Det finns ca 1/2 miljon kristna i Shanghai och det finns ca 170 st kyrkor eller andra registrerade möteslokaler i Shanghai. 

Religionsfriheten öppnades upp 1978, det blev då tillåtet att utöva och bedriva religös verksamhet igen. Dock under ordnade former så klart. Du får inte hålla möten/gudstjänster vart som utan måste vara i en lokal dom har tillstånd tex. Missionärer och utländska präster är ej tillåtet. 

För att svenska kyrkan i Shanghai ska kunna verka måste svenska prästen utgå från Hong Kong. Han flyger sen in till Shanghai och Peking för att hålla gudstjänster 1 ggr i månaden. Han måste också varje år skrivs ett brev med beskrivning on vad han kommer prata om under årets möten, när de är och lova att hans gudstjänster endast är för utlänningar. 

I Hengshan community Church där svenska kyrkan håller sinagudstjänster i Shanghai har de kinesisk gudstjänst på söndagar. 3 ggr varje söndag. Vet ni hur många som totalt går på gudstjänsterna på 1 söndag?? .....ca 9000!! Sverige, ni ligger efter! Och den störta gruppen som går är unga, välutbildade och tillhör medel/överklassen. Intressant! 

Allt detta och mycket mer har jag fått höra om på svenska klubbens föreläsning ikväll av svenska kyrkans präst Lennart Hamark! 

Superintressant! 


Fick dessutom njuta av
 denna fina utsikt samtidigt :) 


Godnattkram
     

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0