Tips för Zhangjiajie.


Här kommer lite tips som jag själv hade velat hitta när jag googlade. Ibland blir man ju tokig på att googla! 

Flyg:
Vi bokade med Ctrip. 2 Tim flyg från Pudong AirPort. 

Säsong:
Vi lyckades utan egentligen veta att välja bästa tiden att åka typ. Precis efter högsäsongen. Den slutar i slutet av oktober och vi åkte ju 2 november. Trodde inte det skulle skilja så mycket men istället för 4 Tim kö till vissa biljetter hade vi Max en halvtimme. På de flesta ställena kunde vi gå rakt igen. Vi hade extrem tur med vädret, det va strålande sol båda dagarna o bergen. Är det för regnigt så blir det för disigt och då ser man inget. Men det var ju tur som sagt, inget man kan påverka ju :) 

Hur länge: 
Vi stannade 3 nätter och hade 2,5 dagar. Det räckte för oss med barn med men annars hade man kunna stanna en dag till. Finns ju hur mycket som helst att se! 

Boende: 
Vi bodde på Pullman vilket va jättebra. Visst, det är ju kinesiskt, men vi är ju i Kina. Frukosten var väl inte fantastisk enligt mina smaker och önskemål men man blev mätt. Och middagen på hotellet var väl inte heller något speciellt men det var gott. Om du inte måste ha ett visst hotell, vänta till dagarna innan att boka om du åker under lågsäsong, vi hade sparat 200:- per natt om vi bokat dagarna innan avfärd. 

Läget: 
Pullman ligger på gång avstånd till entrén till nationalparken där bland annat Avatar bergen och Tianzi mountain ligger. Vi betalade dyrt för chaufför som körde 10 min till entrén för att lämna och hämta oss. Att gå hade tagit oss kanske 20min enkel väg. Men inte lätt att veta. 

Till Tianmen mountain, himmelens port och glas-promenaden tar det ca 40 min med bil. Detta ligger nära flygplatsen och i downtown. Den dagen var bra att ha chaufför. 

Guide: 
Vi valde att ha guide de två heldagarna vilket vi var nöjda med. Då köpte hon alla biljetter och la upp en rutt med våra önskemål. Sista dagen gick vi till Bao Feng lake vilket va 40 min enkel väg från hotellet. Med taxi hade det kostat ca 100:-
 ( enligt hotellet o då kunde taxin vänta på en där) på vårt hotell förhandlade portiern priset med chauffören innan resan, vilket va bra. 

Från flygplatsen: 
Det var omöjligt att få en taxi som inte skulle ha hutlöst betalt, vi fick betala 300:-(!!) för att ta oss till hotellet. Samma resa från hotellet till flyget kostade oss 170:- möjligt att det är billigare om man hittar chaufför innan man reser. Vi kollade med hotellet men de skulle ha ännu mer för att hämta och lämna. 

Kartor: 
Hotellet hade superbra karta som visade vart allt låg någonstans, under lågsäsong kunde man ju bestämma lite efter hand eftersom man inte behövde va uppe i ottan för stt få biljetter. 

Turistigt:
Ja det är det, överallt kan du köpa div. Kinesiska produkter som sidenpyjamaser, mössor och krafs. Men man får väl säga att det är att gilla läget. Så är det alltid dit det kommer mycket turister! 

Mat:
Uppe i bergen var det lite dyrare att äta ( tror ju betalade 50:p.p) , men god mat. Kinesiskt såklart, ja förutom högst upp på Tianzi mountain, dör fans en bamse stor MC Donald!! 
Så trist! 

Ja det var lite tips från mig! 
Hoppas det kan hjälpa. Hör av er om ni har ngr frågor! 

Kram


Kommentarer
Postat av: Anonym

Hejsan!!
Tackar för tipsen, ska resa dit imorgon :) En fråga, varifrån hittade ni guiden? Hittade ni någon på plats, via hotellet eller hade ni ordnat det på förhand?
//Malena

Svar: Hej Malena! Vi bokade via hotellet! Hoppas ni får en trevlig resa och fantastiska vyer :) Kul att tipsen kom till användning!
Kristinkakaishanghai

2014-12-03 @ 15:21:25

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0