Asiatisk Köttfärsgryta!


I och med Axel har våra middag på stan bytts mot fler och fler hemma-middagar. 

Vi kör en variation i frysen på köttfärs, lax och kyckling. Det går ju faktiskt göra väldigt mycket olika recept på det men av någon anledning hannar vi alltid med köttfärssås, laxpasta eller kyckling i sås på tallriken. 
Herregud så enformigt,
nu får det bli ändring! 

Efter lite googlande hittade jag 
Arlas Asiatiska Köttfärsgryta! 
MUMS! 

Ingredienser:  portioner
  • 100 g köttfärs
  • 20 g gul lök, skalad
  • 3 g Svenskt Smör från Arla, till stekning
  • 1 ml curry
  • 0,5 ml ingefära, torkad
  • 1 ml spiskummin
  • 60 g krossade tomater
  • 15 ml chilisås
  • 2,5 g vitlöksklyftor, pressade
  • salt
  • peppar
  • 20 g bambuskott, strimlade
  • 20 g vattenkastanjer
  • 10 ml Arla Köket® matlagningsgrädde
  • 0,3 dl kokosmjölk
  • 10 g böngroddar
  • 60 g ris
  • Sweet chiliyoghurt:
  • 10 ml Arla Köket® turkisk meze matyoghurt
  • 10 ml sweet chilisås
  • 1 g vitlöksklyftor, pressade
  • salt
  • peppar

Gör så här:

1. Bryn köttfärs och lök i smör. Låt curry, ingefära och spiskummin fräsa med på slutet.
2. Lägg över färsen i en stor kastrull, tillsätt krossade tomater, chilisås, vitlök, salt och peppar. Låt puttra ihop ca 40 min.
3. Tillsätt bambuskott och vattenkastanjer. 
4. Tillsätt grädde och kokosmjölk, smaka av med salt och peppar. Vänd i böngroddarna strax innan servering.
5 . Koka riset. 
6. Blanda ingredienserna till såsen.
Servera grytan med ris och chiliyoghurt. 

Det blev riktigt gott och ett stort upplyft
 vid det Danåska middagsbordet :) 



Kommentarer
Postat av: mamma Katta

Lagar ni mat till ett helt regemente? Och det krävs nog ett nytt bespisningsunder för att få 100 g köttfärs att räcka till 100 portioner. Men ok man får ha stor tro .Älskar dej/ mammi

Svar: Haha, den räknade om till 1 p men seitchade nog tillbaka! :) det är som fisken och brödet
Kristinkakaishanghai

2013-10-15 @ 10:40:05

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0